Žijeme v době, kdy se neustále zvyšují požadavky na stavební konstrukce a stavební materiály. Pojmy jako pasivní standard, neprůvzdušnost, difuzní otevřenost, blower door testy, fázový posun teplotního kmitu apod. se již pravidelně objevují ve stavařské terminologii.


Současná situace v energetice navíc klade velký důraz na způsob vytápění budov, ale to by samočinně nefungovalo bez kvalitní tepelné izolace obálky budovy, stropů a střešního pláště.
Je dobré si položit základní otázku, jak by taková izolace měla fungovat?

V prvé řadě je potřeba si uvědomit, že izolace nemají plnit svoji funkci jen v zimě, ale i v létě a nelze hodnocení zúžit jen na porovnání základních parametrů, jako je například hodnota tepelné vodivosti.

Je důležité také zdůraznit, že tepelné izolace netopí ani nechladí. Kvalitní zateplení poznáte tak, že v nejvyšší možné míře udrží vytvořenou teplotu a zajistí tak pro uživatele maximální teplotní komfort.

Existuje spoustu faktorů, které funkci tepelných izolací mohou ovlivnit.

Jsou to zejména správně navržená skladba konstrukce, vlhkost, průvzdušnost a celistvost, které mohou zhoršit papírové předpoklady až o 50%, což potvrzuje několik průzkumů i naše zkušenosti z realizovaných rekonstrukcí.

Segment tepelných izolací, tak jako ostatní odvětví ve stavebnictví prochází generačním vývojem.
Doba plev a hlíny již plnohodnotně nevyhoví současným požadavkům. Přes klasické skládané či rolované izolace se dostáváme k foukaným a stříkaným izolacím a na trhu se již objevují izolace vakuové či nanotechnologické.

V naší společnosti klademe velký důraz na funkci celé konstrukce a s ohledem na tuto skutečnost zvolíme ideální tepelnou izolaci.
Nosné produkty našeho portfolia však tvoří produktová řada stříkaných izolací ICYNENE od Huntsmann Building Solutions.


A proč právě ICYNENE?

Izolace ICYNENE byla vyvinuta před více než 30 lety v Kanadě.
Aplikuje se plošným nástřikem, nikoliv foukáním. Po nástřiku vznikne kompaktní izolační vrstva bez spojů a netěsností, což je nesporná výhoda oproti klasickým skládaným či rolovaným izolacím.
Funkcí lze kanadskou izolaci ICYNENE přirovnat k modernímu outdoorovému oblečení.
Díky své buněčné struktuře umožní prostup nasycené vodní páry, nicméně současně zabraňuje proudění chladného vzduchu.


Vzhledem k tomu, že izolace ICYNENE perfektně přilne k izolovanému podkladu a vyplní každou skulinku, každý detail, eliminuje tím vznik tepelných mostů a přispívá tak k maximální úspoře nákladů spojených s vytápěním a chlazením domu.